LIQUI MOLY става официалния доставчик на Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport посочи LIQUI MOLY като официален доставчик за своите състезателни и рали проекти. Немската компания за масла и добавки доставя повече от 80 продукта в Алценау (Германия). Там те се използват за конфигуриране и подготовка на превозните средства.

Като част от сътрудничеството, висококачествените продукти на LIQUI MOLY се използват за i20 R5, новият i20 N Rally2, както и успешните i30 N TCR, Veloster N TCR и Elantra N TCR туристически автомобили. Освен моторни, трансмисионни и хидравлични масла, продуктовата гама включва и почти 80 други артикула. Той ще подкрепи и текущите тестове и разработки на автомобилите, предлагани на частни екипи и пилоти от Hyundai Motorsport Customer Racing.

LIQUI MOLY става официален доставчик на Stock Car KTF Sports Team

Германският спонсор на Формула 1 и официален доставчик на смазочни продукти за Moto2 и Moto3 в серията MotoGP сключи сделка с екипа на KTF Sports за доставка на продукти, техническо партньорство и активиране на марката за 2021 г. Stock Car е основният шампионат по моторни спортове в Бразилия, като много бивши пилоти от F1 като Фелипе Маса и Рубенс Баричело, взимат участие в него. Произвеждайки от 1957 г. всички видове продукти за автомобилния пазар, LIQUI MOLY има силна връзка с моторните спортове, обслужвайки много състезателни отбори по целия свят. „Много сме развълнувани да започнем това партньорство с KTF, те представляват развитието на технологията, която ни харесва! Ние не сме просто компания за стикери, ние предлагаме повече от 4000 продукта, които подобряват производителността и защитата от стандартен автомобил до превозно средство за ежедневна употреба“, каза Педро Гургел, управляващ директор на марката в Бразилия.

LIQUI MOLY заедно с Betamotor на Световното първенство по мотокрос MXGP

Когато италианският производител на ендуро мотоциклети участва в Световното първенство по мотокрос MXGP за първи път с фабричен мотор, LIQUI MOLY, дългогодишен партньор застава на тяхна страна. Специалистът по масла и добавки е официалният доставчик на смазочни материали на BETA-SDM CORSE MX TEAM.

„Ако искате да карате на макс, трябва да можете да разчитате на технологията, която да работи надеждно дори при екстремно напрежение – и това важи и за маслото“, обяснява Даниеле Маркезе, мениджър на BETA-SDM CORSE MX TEAM . Ето защо техните мотоциклети са пълни с LIQUI MOLY Motorbike 4T Synth 10W-50 Offroad Race, напълно синтетично масло, специално предназначено за off road спортна употреба.

Опитният белгийски ездач Джереми ван Хоребек и младият французин Джими Клоше ще предадат уменията си по езда през премиерния сезон. Първото състезание за мотокрос Grand Prix ще се проведе в Холандия през май и като подготовка за Световното първенство отборът участва в серията по мотокрос Internazionali d’Italia.

LIQUI MOLY спонсорира Европейското първенство по лека атлетика 2021

LIQUI MOLY разширява своето подпомагане на  спорта и с спонсорството на Европейското първенство по лека атлетика. 36-ото издание ще се проведе в Торун, Полша, от 5 до 7 март. Както и на Евро 2019 в Минск, поразителен нов формат ще подобри събитието, а именно DNA (Dynamic New Athletics). Това включва шест държави – включително Германия – да представят своите спортисти в двучасово състезание, което включва десет дисциплини. Победители са тези състезатели, които се справят най-добре в повечето дисциплини.

Тъй като Liqui Moly е „официален партньор“ на Европейското първенство, логото на специалиста по смазочните продукти ще се вижда на четири банера по трасето, покривано от основните камери, на финала и в зоната за официална загрявка на атлетите. Видеостената на стадиона ще показва и рекламата на немската компания. Спонсорския пакет се допълва  с интеграция във всички комуникационни активности, управлявани от организатора на Европейското първенство.

Liqui Moly става главен спонсор на Moto GP в Германия до 2023 г.

LIQUI MOLY са били част от Световното първенство по мотоциклетизъм MotoGP в продължение на осем години. Сега те допълнително разширяват ангажимента си. Производителят на масло и добавки ще бъде основен спонсор на състезанието в родината си, което ще бъде наречено LIQUI MOLY Гран При на Германия. „Това увеличава видимостта на нашата марка по целия свят“, казва Ернст Прост, управляващ директор на немската компания.

Миналата година LIQUI MOLY се осмели за първи път на тази стъпка и стана главен спонсор на състезанието в Теруел, Испания. „Отговорът и успехът по това време бяха толкова големи, че решихме да продължим да бъдем спонсори в състезанието през следващите години“, усмихва се Ернст Прост. „Това, разбира се, е перфектно на нашия вътрешен пазар в Германия.“ До 2023 г. състезанията MotoGP на пистата Sachsenring ще носят името на LIQUI MOLY.