За първи път са произведени над 100 000 тона масла и добавки, което е увеличение от 27 процента.

LIQUI MOLY произведе повече тази година от всякога. Германският специалист по масла и добавки произведе 105 000 тона смазка – с 27 процента повече в сравнение с предходната година. „За първи път преминахме границата от 100 000 тона“, казва управляващият директор Ернст Прост. „Това, което така или иначе би било силно представяне, е още по-впечатляващо на фона на неблагоприятните условия.”
Тези неблагоприятни условия включват недостиг на суровини, който не само разстрои ценовата структура, но доведе до реални затруднения и изкривявания в глобалната логистика, което направи еднакво трудно получаването на суровините на първо място и след това изпращането на готовите продукти до клиенти. И всичко това на фона на все по-многобройни видове масло, които стават все по-трудни за производство, което прави производството още по-сложно.
Тази година обемът на производството се увеличи не само за масла, но и за добавки. Общо 16,3 милиона кутии с добавки за гориво, масло и охлаждаща течност излязоха от производствената линия – увеличение от 14 процента в сравнение с 2020 г.
„Фактът, че постигнахме това, е благодарение на нашия страхотен екип, който преодоля препятствията с голяма доза импровизация, талант и гъвкавост“, казва Ернст Прост. „Нашите непрекъснати инвестиции в модернизиране на производството и логистиката също се изплатиха.”