Liqui Moly лого

Днес базираната в Улм компания за смазочни материали надхвърли общите си продажби за 2020 г. от 611 милиона евро. Това вече е рекорд за всички времена. През 2021 г. Liqui Moly се насочва към най-високия ръст на продажбите в своята история.

Ернст Прост Liqui Moly
Управляващият директор Ернст Прост постига оборота от миналата година с LIQUI MOLY само след десет месеца

„Готов ли сте за нов рекорд, нов етап и много специално и изключително постижение?“ С тези думи Ернст Прост, управляващ директор на LIQUI MOLY, мотивира колегите си в началото на октомври. Целта: Постигане на обема на продажбите от цялата предходна година само за десет месеца. Базираната в Улм компания многократно поставя нови рекорди през последната година. И днес производителят на моторни масла също постигна собствената си 10-месечна цел: 611 милиона евро оборот. Компанията също така постави нов месечен рекорд от 70 милиона евро през октомври. „Нашата компания е здрава. А маслата, добавките и смазочните материали са двигателят на икономиката“, казва Ернст Прост, горд и благодарен за представянето на екипа. Наистина, този етап е повече от достойно за уважение постижение. В световен мащаб цените на суровините се повишиха до астрономически висоти, а някои вече изобщо не са налични. 

В допълнение към това има и глобален спад в капацитета за пътувания и товари. „Всичко това прави нашия земен и социално ангажиран бизнес изключително труден“, казва шефът на LIQUI MOLY. Бизнес гъвкавостта изглежда дава предимство на германската средна компания с повече от 1000 служители. „В състояние сме да коригираме курса си спонтанно. Това също означава, че ние непрекъснато се развиваме и работим усилено. В противен случай ще паднем”, обяснява Ернст Прост. Успехът доказва, че компанията е права. „Не само нашите продукти се използват навсякъде, но нашето обслужване на клиентите, нашето качество и нашите жизнени ценности също са оценени. В съчетание с нашия екипен дух, борческа воля и силната ни марка, това е нашата тайна за успех. Сега се концентрираме върху последния момент на годината и се надяваме на следващия рекорд. Най-висок ръст на продажбите. Както винаги, ние не почиваме на лаврите си, а натискаме газта“, заключава управляващият директор Ернст Прост.