За читателите на немското автомобилно списание „Sport Auto“ най-доброто моторно масло все още идва от Улм

Управляващият директор Гюнтер Йермайер (2-ри отдясно) и маркетинговият директор Петер Бауман (2-ри отляво) са възхитени от резултатите от гласуването на читателите на Sport Auto. Те бяха избрали LIQUI MOLY за победител в категорията лубриканти.

Състезателните и спортните автомобили са в собствен клас. Изпълнението е основен приоритет. А за LIQUI MOLY наградата в категорията „лубриканти” на списание „Sport Auto” е отделен клас. За пети пореден път читателите избраха марката Ulm.

Може да си помислите, че просто още едно заглавие за галерията с награди. В крайна сметка LIQUI MOLY е начело на много читателски анкети още от 2011 г. и сега има забележителна колекция от награди. Петата победа в класацията на читателите на „Sport Auto” е особен успех за управляващия директор на LIQUI MOLY Ернст Прост: „Когато изглежда, че достигнат техническите граници, дизайнерите на спортни автомобили гъделичкат и последната малка част от мощността на двигателя . За да работи този подход, маслото също трябва да може да осигури максимална производителност.“ Така че едва ли е изненадващо, че моторното масло не е просто вискозна течност за автомобили, а елемент на дизайна. „Това е високотехнологично, напълнено в барабани и кутии“, казва Ернст Прост.

За LIQUI MOLY способността да се държи последователно в такъв взискателен клас превозни средства е вот на доверие в неговите високи стандарти за качество и производителността на неговите смазочни материали. А производителността се изисква и от шофьорите на спортни автомобили. Силното ускорение, високите обороти и максималната скорост изискват всичко от смазката. Маслото трябва да гарантира бързо проникване на маслото до най-тесните точки в двигателя, трайно стабилен смазващ филм и силна защита от износване. Ето защо шофьорите на такива автомобили обръщат голямо внимание на това кои резервни части, включително моторното масло, се използват. „Специалните изисквания на шофьори като читателите на Sport Auto придават на тази награда изключителна значимост“, обяснява управляващият директор на LIQUI MOLY.

Точно както мениджърите на екипи гледат напред към следващото състезание, радостта в LIQUI MOLY от спечелването на анкетата на читателите вече е смекчена от перспективата за следващото издание. „За да можем да отпразнуваме шестата титла, трябва да поддържаме високото си ниво на представяне. Най-доброто нещо би било всеки да го повиши“, казва Ернст Прост.