csm_visual_ueber_uns_3840x700px_6008f691dc

Малко история

Немската марка за масла и добавки Liqui Moly е създадена през 1957г. в град Улм, Германия. В основата на компанията е залегнал  патентът за производство на молибденов дисулфид (MoS2) – неорганично съединение, съставено от молибден и сяра. Специфичното при него е, че когато се добави към моторно масло, осигурява характеристики на аварийна работа в случай на внезапна загуба на масло. Използването на това химично съединение и ползите, които го съпътстват са изпробвани още през Първата световна война, когато пилотите добавяли MoS2 към маслените резервоари на самолетите си, позволявайки им да направят кацане, дори при авария. 

Основните продукти на Liqui Moly са били именно моторни масла с MoS2, но скоро са започнали да разработват и добавки свързани с патентования дисулфид, което разгръща продуктовата гама и позволява на компанията да расте.

Следва налагане на продуктите в Германия и в останалата част на Европа, като след 1990г. компанията започва разширение и в източната част на континента. През 1994г. фирма Сенакс и представители на Liqui Moly сключват договор за търговско представителство, превръщайки българската компания в единствен партньор за страната. 

Продуктова гама

Продуктите, които се внасят за българския пазар са разнообразни и покриват нуждите на потребителите. Основно те се разделят на:

  • Моторни масла

От самото начало, основните продукти на Liqui Moly продължават да са масла за автомобили. Компанията предлага синтетични, полусинтетични и минерални масла, отговарящи на класификацията на ACEA и API. Автомобилните масла покриват безпроблемно стандартите на най-новите модели автомобили на всички големи производителите в света.

  • Добавки

Liqui Moly  имат широка гама добавки за автомобили. Независимо от типа двигател, марката разполага с добавки за дизел и добавки за бензин. Друг тип специфика при тях са добавките за масло, като те са съвместими с всички марки/модели масла на пазара, т.е. по никакъв начин няма да попречат за пълноценното им ползване, независимо от сложеното в автомобила масло. По този начин немската марка гарантира на потребителите, че не е нужно маслото и добавката да са от една и съща компания. Освен тези основни продуктови категории, Liqui Moly има  добавки за охладителна система и скоростна кутия, гарантирайки оптимизираната работа на автомобила.

Масла и добавки на Liqui Moly
  • Pro-Line

Професионална серия на марката, която има за цел да улесни сервизите и механиците в тяхната специализирана работа. Продуктите, които тук се включват са препарати за почистване и защита на DPF филтър, спрейове- разтворител на ръжда, демонтиране на дюзи, почистване на дроселови клапи, електронни и електрически системи.

  • Специализирани

Освен моторни масла, Liqui Moly произвежда и широка гама масла за скутери и мотоциклети. Независимо дали превозното средство е двутактово или четиритактово, марката разполага с добавки специално за мотори, скутери. Някои от най-популярните са  стабилизатор за бензин, спрей за верига, добавка за гориво и още много други.

Говорейки за превозни средства, е нужно да споменем, че немската марка е разработила добавки и специфични продукти за подобряването на качеството при плавателните съдове.

Други продукти, които Liqui Moly притежава в арсенала си са моторни масла за косачки и друга селскостопанска техника, както и добавки за специфичните нужди при обработваемите площи като спрей против гризачи, спрей за разтваряне на ръжда и други.

Открий продуктите на Liqui Moly

Обширна гама от моторни масла, добавки и специализирани продукти